ECONOMIA
- El Vilosell

Tomàs Cusiné inicia la verema amb la collita del raïm per a l’elaboració d’un nou vi

Tomàs Cusiné inicia avui divendres, dia 24, la verema a la seua Finca amb la collita per a un nou vi que s'anomenarà Finca La Serra.

Es tracta d'un monovarietal seleccionat en vinya i collit a mà, del que se'n farà una producció d'un miler d'ampolles i que preveu la seua sortida al mercat el mes de maig del 2013, després d'una mitja fermentació en bóta de roure.

Fonts d’aquest celler del Vilosell apunten que en general, la previsió de la verema d'enguany, que s'allargarà fins a mitjans d'octubre, serà de baix rendiment, molt similar a la de la campanya anterior, a conseqüència del calorós estiu. Els raïms es presenten molt sans i en un moment de maduració avançada, especialment per als vins blancs.

D’altra banda, Unió de Pagesos preveu una reducció significativa de la collita de raïm a Catalunya que atribueix a la sequera acumulada durant els mesos a la major part de les zones productores. Segons el sindicat agrari, “la davallada general pot situar-se entre el 20% i el 30% respecte la verema del 2011, però variarà en funció de les varietats, tot i que cal esperar quin temps fa fins el final de la verema. En el cas de la chardonnay, ja es pot avançar que la davallada ha estat acusada, sobre el 40% respecte a la campanya anterior”

El sindicat reclama també que no es repeteixin els preus baixos en origen d’altres campanyes. Aquesta situació es dóna des de fa vàrios anys, com a conseqüència de la davallada continuada dels preus percebuts pel raïm i de l’augment del cost dels factors de producció.