ECONOMIA
- El Vilosell

Tomàs Cusiné inicia la verema per a l’elaboració d’un nou vi

Tomàs Cusiné va iniciar el 24 d’agost la verema a la seua finca amb la collita per a un nou vi, que s’anomenarà Finca La Serra.

Es tracta d’un monovarietal seleccionat en vinya i collit a mà, del qual es farà una producció d’un miler d’ampolles i que preveu la seua sortida al mercat el maig del 2013, després d’una mitja fermentació en bóta de roure.

Fonts d’aquest celler del Vilosell apunten que, en general, la previsió de la verema d’enguany, que s’allargarà fins a mitjans d’octubre, serà de baix rendiment, molt similar a la de la campanya anterior, a conseqüència del calorós estiu. Els raïms es presenten molt sans i en un moment de maduració avançada, especialment per als vins blancs.

Segons el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Josep Pere Colat, les elevades temperatures registrades aquest mes d’agost, juntament amb la manca d’humitat, han accelerat la maduració del raïm. Per aquest motiu, els cooperativistes catalans s’han vist obligats a avançar el començament de la campanya, evitant així la pèrdua d’acidesa i l’envelliment del raïm.