COMARCA
- Les Borges Blanques

El Centre de Tecnificació del Tennis de Taula de les Borges, més a prop

Moment de la signatura del conveni. Foto: Ajuntament

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a l’execució de les obres del Centre de Tecnificació de Tennis de Taula. La signatura del conveni amb el qual la Diputació aporta 150.000 euros del total pressupostat, 728.000, ha tingut lloc a la sala de plens.

La comitiva, formada també pel director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, per regidors de l’equip de Govern i pel diputat provincial Antoni Villas, ha visitat Cal Gineret, un antic edifici senyorial, datat de finals del segle XIX, del que només queden els baixos que es volen recuperar per convertir-lo en una sala per a usos culturals. Durant la trobada, Reñé s’ha compromés a col·laborar en aquesta rehabilitació.

Finalment, Reñé ha inaugurat les obres del carrer Ensenyança que han consistit en rebaixar la vorera, situada davant la Cooperativa de Sant Isidre, per millorar la seua accessibilitat. Un projecte realitzat amb el suport de la Diputació, que hi ha aportat 18.000 euros dins el marc d' un pla d'obres específic.

La urbanització ha suposat, també, enllaçar el carrer adjacent al Pavelló de l’Oli amb la Placeta del Terrall on s’ha instal·lat un pas de vianants. Es tracta del tram que està situat just davant de la Cooperativa de Sant Isidre, que es va deixar inacabat i excessivament alt quan es van dur a terme les obres d’urbanització dels carrers adjacents al Pavelló de l’Oli.

La trobada ha acabat amb una visita a l’Espai Macià del que Reñé ha destacat la seua importància per a la Història de Catalunya.