COMARCA
- Les Borges Blanques

Nou curs al Consell Comarcal per als cuidadors no professionals de persones depenents

Aquest Programa de Formació Sanitària és presencial i gratuït, però les places són limitades

Formar i orientar la figura del cuidador o cuidadora no professional en uns coneixements teòrics i pràctics sobre la cura i atenció de persones dependents és l'objectiu principal del Programa de Formació Sanitària a Cuidadors/es No Professionals, que organitza el Consell Comarcal de les Garrigues.

A més, aquest curs vol capacitar les figures d'aquests cuidadors no professionals en les estratègies, habilitats, valors, aptituds i actituds per augmentar la seva qualitat de vida i la de les persones depenents.

Sobretot, aquest programa de formació va dirigit a persones que, de forma habitual, cuiden i atenen altres persones amb situació de dependència.

Pel que fa als continguts, les sessions giraran al voltant de temes com ara la síndrome del cuidador, la higiene diària, la gestió de l'estrès, la demència senil i l'alzheimer, entre altres. Podeu consultar aquí el programa complet.

El curs, que és gratuït, tindrà lloc del 7 de novembre al 19 de desembre, els dimecres i els divendres de les 16 a les 18h a la Sala de Plens del Consell Comarcal. En total, 24 hores lectives repartides en diverses sessions on els continguts seran impartits per professionals de l'àmbit de la infermeria.

Les inscripcions estan obertes fins al 31 d'octubre i les places són limitades. Cal apuntar-se a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) al 973142658 o bé per correu electrònic a siad@garrigues.cat