COMARCA
- Castelldans , Cervià de les Garrigues , Juneda , Les Borges Blanques

Nous avisos al paratge dels Bessons

Tot i la prohibició explícita, segons l'article 7 de la Llei 9/1995, de la circulació de vehicles motoritzats fora dels camins o pistes aptes per a tal efecte, el cas és que el paratge dels Bessons, entre els termes de les Borges, Juneda, Cervià i Castelldans, s'ha convertit en un espai predilecte per a alguns practicants de motocròs. Això ha fet, en conseqüència, que s'hagin acabat formant moltes trialeres allà on no n'hi havia i s'hagin anat degradant cada vegada més racons d'aquest Espai Natural Protegit.

Amb l'objectiu de preservar aquests espais i recordar als motoristes la prohibició de circular-hi, aquesta setmana s'han instal·lat nous plafons a les entrades d'algunes d'aquestes trialeres. Els plafons els signen els ajuntaments de les Borges i Juneda, així com les entitats ADPN La Banqueta, Ateneu Popular Garriguenc i Centre Excursionista Borges - Garrigues i formen part del projecte de difusió dels valors naturals d'aquesta zona i restauració de les trialeres de la Serra del Rispa i el Tossal dels Bessons i compta amb unes ajudes gestionades per l'entitat ambientalista IPCENA destinades a actuacions de restauració i conservació d'espais naturals.

De moment se n'han col·locat vuit, i està previst que el proper diumenge, 4 de novembre, quan hi ha convocada una jornada de sensibilització ambiental als Bessons, se'n col·loquin quatre més.