COMARCA

Jornada de prevenció de residus adreçada a municipis i centres educatius

El proper divendres 30 de novembre, La Llena-Serveis Ambientals organitza una Jornada tècnica de prevenció de residus a les Borges, en el marc de la IV Setmana europea de la prevenció de residus i adreçada a municipis i, especialment, centres educatius.

Actualment qualsevol persona de les nostres comarques, petita o gran, genera entre 1 i 5 kg de brossa al dia, que equival a una tona al cap de l'any per una família estàndard. La gestió d'aquest residus i la seva problemàtica ambiental són elements amb una repercussió social important que afecten a les administracions i a la percepció ciutadana sobre el seu entorn.

Segons l'organització, "probablement la tasca més efectiva de cara a evitar la generació del problema es troba en activar la prevenció i, en definitiva, en tendir a un consum més responsable i a l'elecció de productes i serveis amb menor o més moderada petjada ecològica". Entre els àmbits més exemplificants per avançar en prevenció destaquen el treball als municipis i a les escoles.

L'objectiu és proporcionar eines pràctiques per tal d'aconseguir rebaixar la quantitat de residus que es generen, i progressivament introduir bons hàbits en el consum que ajudin a caminar en aquesta direcció.

La jornada està especialment adreçada a mestres, professionals de l'ensenyament, tècnics de l'administració i agents del sector, alcaldes i regidors de l'àmbit, estudiants i públic interessat.

Podeu descarregar-vos el programa complert de la jornada aquí.