COMARCA, ECONOMIA

Recollida d'aliments bàsics per a les persones més necessitades

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es duu a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, entre els quals hi ha el Banc dels aliments de Lleida. A les Garrigues, hi ha punts de recollida a supermercats i a les oficines de "la Caixa".

Segons l'organització, l’objectiu és "informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l’any". El Gran Recapte es du a terme gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris puntuals arreu de Catalunya.

Com podeu ser voluntaris?
El Banc dels Aliments de Lleida organitza de forma anual el Gran Recapte d'Aliments a través de tots els supermercats de la demarcació, que enguany és el 30 de novembre i 1 de desembre, en franges horàries de 4 hores. És aquí on es necessita l'ajuda de persones voluntàries per recollir tants aliments com sigui possible i superar els 80.000 Kg aconseguits l'any passat. Per apuntar-se, contacteu a info@bancalimentslleida.cat o al 973 257 612.


Quins són els aliments més adients per la donació?
Es necessiten, sobretot, llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix, atès que es tracta d'aliments d'alt valor nutritiu.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2011
L'any passat es va comptar amb la participació de 7.500 voluntaris, xifra sense precedents en una acció d'aquest mena, que va fer possible que aquesta campanya arribés a la major part de racons de Catalunya: més de 180 poblacions, amb 600 punts de recollida a mercats i supermercats.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OwzzERVG1wU