COMARCA
- La Pobla de Cérvoles , Les Borges Blanques

Les Borges presenta la 50a Fira de les Garrigues

Imatge d'una edició anterior del certamen.

Aquest dissabte, 15 de desembre, les Borges presenta oficialment de la 50a Fira de les Garrigues (la 15a de l'Oli Qualitat Verge Extra), que se celebrarà els dies 18, 19 o 20 de gener de 2013. La presentació serà en el marc d'una jornada tècnica del sector agroalimentari, que tindrà lloc a partir de les 10h del matí al Centre d'Empreses Innovadores de les Borges i hi participarà, entre altres, el conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep M. Pelegrí. L'acte servirà també per fer públiques les principals novetats d'aquesta edició d'aniversari a tot el sector. A més, el Patronat fa una crida a que la gent que tingui imatges d'edicions passades de la Fira les cedeixi, per tal de completar una exposició commemorativa.

A més de la presentació d’aquesta 50ª edició del certamen, la jornada inclou una taula rodona que, amb el títol “El Futur del sector de l’oli a Catalunya”, comptarà amb les intervencions del sotsdirector d’Infraestructures de la Generalitat, Antoni Enjuanes, el vicepresident de la DOP les Garrigues, Jaume Salat, el president del Grup Actel, Ramon Brualla i el president de l’Associació Catalana d’Almasserers, Antoni March. Moderarà Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

D'altra banda, el Patronat ha donat a conèixer aquest dimecres el cartell guanyador de la 50a Fira, que porta per títol "Olivia" i és obra d'Arnau Torrente, estudiant de gràfica publicitària de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara, de Tàrrega. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Jordi Ribalta, ha explicat que “un dels objectius del concurs és potenciar la creativitat artística dels futurs professionals del disseny. Crec que ho hem aconseguit amb un cartell molt innovador i creatiu”. L’obra va ser escollida per majoria en la Junta de Patrons, “per ser la més creativa, original i representativa dels atributs que es representen a la Fira de l’Oli i Fira de les Garrigues”, segons l’acta. L’artista rebrà com a premi un viatge per la Riviera turca per a dues persones en hotels de quatre i cinc estrelles i un xec per valor de 300 €.

El diumenge 16 de desembre tindrà lloc la cinquena Festa de l'Oli de la Pobla de Cérvoles, organitzada per la cooperativa del camp Sant Isidre Llaurador. A primera hora del matí hi haurà un esmorzar amb pa torrat i oli nou, i durant el dia hi haurà diverses parades de productes artesans i s'oferiran orelletes als assistents.