COMARCA
- El Vilosell

El celler Tomàs Cusiné se solidaritza amb els damnificats del tsunami de Japó

Es tracta d'una iniciativa solidària del celler del Vilosell, que destinarà 7.000 euros a l'educació dels infants afectats pel tsunami de fa dos anys al Japó

Imatge de l'etiqueta Finca La Serra, especialment dissenyada per aquesta ocasió

Un total d’un milió de iens japonesos han estat lliurats per als nens orfes de la província d’Iwate, com a resultat de l'acció solidària del celler Tomàs Cusiné amb el vi Kokoro de Finca La Serra. L’import recaptat a través de la venda del vi especial ha estat d'uns 7.000 euros i s’ha destinat a donar suport a l’educació dels infants que han perdut la seva família, mitjançant una iniciativa del Govern d’una de las zones més afectades pel terratrèmol i posterior tsunami, que aviat farà dos anys que va sacsejar Japó.

El projecte solidari ha consistit en la donació de 500 ampolles d’un vi blanc amb el nom de la finca del qual procedeix, i que aniran destinades a la causa japonesa etiquetades a mà de forma especial. El resultat és una imatge que combina la grafia corresponent al símbol “kokoro”, que significa “cor”, creada en col·laboració amb el mestre cal·ligrafista japonès Arai San, expert en aquest art ancestral anomenat shodo.

El japonès és un dels més importants mercats asiàtics del celler garriguenc, que manté relacions comercials amb el país nipó des de l’any 2009.

Pel que fa a la destinació dels diners recaptats, Tomàs Cusiné va confiar al seu distribuïdor al Japó la decisió d’on destinar-los amb la comercialització del vi Kokoro per afavorir directament els damnificats.