COMARCA
- Juneda

L'associació Talma estrena hort ecològic

Els treballadors van fer una primera plantada de carxoferes (foto: Talma)

L'associació Talma (abans Apromi) ha posat en marxa aquests dies un hort de 4.000 m2 en una parcel·la contígua a les instal·lacions que l'entitat junedenca té a Juneda, al costat de la carretera de Torregrossa. 

La seva funció, a més de subministrar les cuines dels tallers i llars-residències, és donar formació de com fer cultius hortícoles als treballadors del Centre Especial de Treball i també als alumnes del Centre d’Educació Especial. "Tal i com està la situació actual, serà bo que tots sapiguem cultivar un hort", s'afirma des de l'entitat.

La seva producció, amb tot tipus de verdures i hotalisses, serà majoritàriament ecològica i espera cobrir un 75% de les seves necessitats hortícoles, incloent també fruites com els melons i les síndries. Els excedents que hi puguin haver es vendran als seus treballadors a un mòdic preu. D'aquí poc està previst posar en marxa també un hivernacle, per a la producció i venda de planter hortícola ecològic, que es començaria a comercialitzar a finals de març. 

Aquesta iniciativa pretén donar continuïtat laboral a les persones que formen part del centre especial de treball.