COMARCA
- Les Borges Blanques

Comencen les obres de la nova piscina de les Borges

Imatge virtual del futur equipament (foto: Ajuntament de les Borges)

Aquesta setmana han començat els treballs de construcció de la nova piscina descoberta a les Borges Blanques, apta per a menors de 14 anys i que comptarà amb una zona especial per a infants. El projecte, que també inclou la creació d’una zona d’ombra, està previst que finalitzi a principis de juny, just a temps per encetar la temporada d’estiu.

Les primeres actuacions han estat els treballs de desbrossament i condicionament de l’espai on s’ubicarà la nova piscina, al recinte de les piscines municipals. El nou equipament es construirà a tocar de l’actual piscina i del futur Centre de Tecnificació de Tennis Taula, i té un cost total de 244.405,76 euros, dels quals 117.000 estan subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i 114.000 per la Diputació de Lleida. El 5% restant anirà a càrrec l’Ajuntament de les Borges.

El futur complex esportiu comptarà amb unes instal·lacions que inclouran l’actual piscina, de 41 per 21 metres, i la nova, de 326 m². La superfície d’aquesta estarà dividida en dues zones, una de 40 cm de fondària i una que anirà des d’una zona de platja fins als 1,20 m. Segons el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, “la nova piscina permetrà donar servei a un major nombre de banyistes, ja que les instal·lacions actuals s’havien quedat petites. Aquest nou equipament descongestionarà la piscina gran, on ara només s’hi banyaran els adults, i proporcionarà una major tranquil·litat als pares i mares d’infants i nadons, que podran gaudir d’una zona especialment dissenyada per ells”. 

Amb aquesta obra les Borges deixarà de ser una de les poques capitals de comarca que compta amb una sola piscina. La intervenció ha suposat la tala de vuit pins que van ser plantats l’any 1968, actuació que ha generat l'oposició del PP i ERC de les Borges.