COMARCA
- Alfés , Els Omellons

Alfés també es declara "lliure de fràcking"

El ple de l'Ajuntament d'Alfés, celebrat el dimecres 3 d'abril, va aprovar per unanimitat la moció presentada per la CUP de declarar "lliure de fràcking" el seu terme municipal i demanar a la Generalitat la suspensió de permisos per a fer prospeccions al país. D'aquesta manera, Alfés esdevé el tercer municipi garriguenc en vetar aquests treballs al seu terme, després que el 31 de gener ho fes també el ple de les Borges Blanques, també a instàncies de la CUP, així com el dels Omellons.

La proposta recordava que aquesta tècnica d'extracció de gasos del subsòl "és un mètode enormement agressiu pel territori, que comporta despeses inadmissibles d'aigua, contaminació irreversible d'aqüífers, problemes agroalimentaris greus i conseqüències irreparables per l'agircultura i la ramaderia".

En la seva intervenció, el portaveu de la CUP d'Alfés, Joel Jové, també va instar l'Ajuntament a "mantenir-se alerta i fer front a les empreses privades que, cada cop de manera més prolífica, desembarquen a la comarca amb projectes d'un impacte mediambiental negatiu important". Jové va assenyalar que "l'ingrés d'una determinada quantitat de diners o la creació d'uns pocs llocs de treball precari no poden ser l'excusa per a hipotecar un poble o una comarca".