COMARCA
- Alfés , La Granadella , Llardecans , Maials

Onada de robatoris a les Garrigues

Era Setmana Santa. Els alumnes i professors de l’INS L’Olivera de la Granadella no tenien classe i els lladres van aprofitar aquest període de vacances per entrar-hi a robar. Van sostreure diners, ordinadors de taula i ordinadors portàtils. “Sabien el que es feien”, assegura l’alcalde de la població, Carlos Gibert, referint-se als delinqüents. “Aquell dia havia plogut i van deixar petjades de fang. Després d’entrar a l’edifici, van anar directament a la caixa d’administració: van anar al gra.” L’alcalde també afirma que els Mossos no tenen cap sospita de qui poden ser els culpables.

Més robatoris
Aquest no ha estat l’únic robatori que hi ha hagut a la zona en els darrers dies. L'últim ha tingut lloc la nit de dijous 11 d'abril a divendres, quan uns desconeguts han entrat a l'escola i a la guarderia de Llardecans. A la segona no hi han trobat res, però de l'escola se n'han endut algun ordinador.

D'altra banda, el divendres 5 d’abril, un usuari va trobar-se la caixa de la bàscula de Llardecans rebentada. L’alcalde, Miquel Sas, diu que no se sap quants diners es van endur els lladres, que van causar més desperfectes a la bàscula.

A Alfés, va ser durant la matinada del passat 4 d’abril que uns desconeguts van entrar a la gasolinera del poble i es van endur tabac i articles de la botiga. “Va ser un desastre, van xafar totes les vitrines”, comenta el propietari de l’establiment, Emilio Guiu, que també puntualitza que no és la primera vegada que els entren. La mateixa matinada també hi va haver robatoris a diversos magatzems de la localitat.

A Maials, la nit del dilluns de Pasqua al dimarts hi va haver quatre robatoris o intents de robatori en un magatzem agrícola, el bar de les piscines, l’oficina de la Comunitat de Regants i la cafeteria El Tret, d’on els assaltants van haver de fugir corrent per l’alerta dels propietaris. En cap d’aquests casos s’ha pogut conèixer la identitat dels lladres.

Sometents
D’aquests municipis, Maials és l’únic que disposa de sometents, un cos voluntari de vigilància ciutadana que, des que es va crear, ha estat objecte de debat, pel fet de no estar previst en l’organigrama policial de Catalunya i pel risc de possibles extralimitacions. El programa “30 minuts” de Televisió de Catalunya va dedicar precisament l’última emissió a aquesta figura, amb una presència destacada dels sometents de Maials.