COMARCA
- Castelldans , Juneda , Les Borges Blanques

Prop d'un centenar de persones a la caminada per Miravall i els Masos

Foto final de grup (foto: Ateneu Popular Garriguenc)

Un centenar de persones han participat aquest diumenge, 14 d'abril, a la caminada reivindicativa per les partides de Miravall i els Masos, als termes de les Borges i Juneda. Organitzada per la plataforma Garrigues per la Defensa del Territori, l'Ateneu Popular Garriguenc i l'associacio La Banqueta, la sortida volia servir per visualitzar sobre el terreny les diferents instal·lacions industrials presents a la zona.

Els participants, que van sortir en dues columnes des de les Borges i des de Juneda, es van trobar davant del Mas de Miravall, des d'on es va fer un itinerari que va recórrer les immediacions de la central termosolar, la via del tren d'alta velocitat, la fàbrica d'oliasses, la central de tractament de purins i l'espai on està projectada la incineradora de biomassa, així com diverses extensions de plaques solars fotovoltaiques.

Durant el trajecte, membres de l'organització van anar explicant les característiques de cada indústria. La trobada va finalitzar a la Casilla del Tei, on es van recordar les principals reivindicacions de les entitats convocants: evitar més instal·lacions o ampliacions a la zona i disposar de dades reals i en continu de les partícules emeses a l'atmosfera.

En aquest sentit, l'Ajuntament de les Borges presenta aquest dilluns una denúncia a fiscalia per possibles delictes urbanístics i mediambientals de la fàbrica d'oliasses.