COMARCA
- Les Borges Blanques

Crida a la calma per les alçades dels edificis de les Borges Blanques

A les Borges hi ha nombrosos edificis amb diversos pisos d'alçada (foto: SomGarrigues)

Un dels punts de discussió en l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l’últim ple de les Borges van ser les més de 200 al·legacions que demanaven respectar les alçades de pisos construïts abans de la normativa urbanística de 1987 i que l’equip de govern (CiU i IBB), tot i haver-les impulsat a la legislatura anterior quan governava ERC, ara les ha desestimat.

Això ha provocat la crítica dels republicans [v. document adjunt], que acusen el govern de “deixar fora de la legalitat un munt de pisos” i “no garantir el dret a la propietat d’uns habitatges construïts amb la preceptiva llicència fa més de 39 anys”, cosa que “provoca patiments, inseguretat i intranquil·litat a les persones que hi viuen”.

Davant d’això, l’equip de govern fa una crida a la calma i rebat que “ningú s’ha de sentir intranquil ni preocupat per tenir un volum edificable superior al vigent”, explica el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, que insisteix que “tot queda igual” i que no és el mateix estar fora d’ordenació que tenir un volum disconforme. En aquest segon cas, “la situació es pot mantindre tota la vida i fer les reformes que es vulguin”, afirma.

Sobre la resposta als al·legants, Mir assegura que s’enviaran cartes un per un i que se’ls convocarà a reunions.