COMARCA
- Les Borges Blanques

Les BorgesTV vol emetre un informatiu mensual per Internet

El portal vol emetre també esdeveniments en directe.

L’equip de voluntaris que formen el canal de televisió online Les BorgesTV treballa en la creació d’un programa informatiu mensual que recollirà els fets més destacats de l’actualitat de les Borges i comarca. Aquest nou projecte, que es podria començar a emetre aquesta tardor, se suma a l’altra iniciativa que pretén dur a terme Les BorgesTV: la retransmissió en directe d’esdeveniments d’especial interès per als ciutadans, com els actes de la propera Festa Major, entre altres.

Actualment ja s’estan duent a terme les proves de realització de l’informatiu, amb decorat i il·luminació que ha aportat la regidoria de Cultura, Ràdio i Televisió de l’Ajuntament de les Borges. El primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea, Francesc Macià, creu que “a més d’informar als de casa i als de fora, aquesta iniciativa permetrà atansar la nostra cultura a qualsevol racó del món i farà que els garriguencs que viuen fora del territori s’assabentin del que passa a les Borges i a la comarca i se sentin una mica més a prop dels seus".

A més, segons Macià, cal destacar la tasca que fan aquests voluntaris ja que “les imatges recollides seran un testimoni gràfic per a les properes generacions de borgencs”. Per la seva part, el coordinador de Les BorgesTV, Ramon Mònico, ha destacat que de les 438 visites mensuals al portal, un centenar són de fora de la comarca. Les Borges TV va arrencar l’octubre del 2012 com a successora de l’antiga FesTV i compta, de moment, amb un arxiu digital de més de 70 vídeos. 

El paper de la ràdio municipal
A banda del projecte voluntari de Les Borges TV, la ràdio local de les Borges, amb 26 anys d'història (els 19 últims com a emissora municipal), va presentar també a l'octubre passat el seu nou projecte, professionalitzat, i que compta amb nous programes, informació local, xarxes socials i nova web, a través dela qual es pot sintonitzar l'emissora.

L'estiu de 2011, el ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per estudiar una possible fusió de Les Borges TV amb la ràdio municipal, sense que de moment hi hagi novetats al respecte.

[Llegeix aquí l'article d'opinió de Lluís Guiu sobre aquesta eina digital]