COMARCA
- Alfés

Jornada sobre participació ciutadana i democràcia a Alfés

Tindrà lloc el proper 19 de maig, està oberta a tot el públic i comptarà amb la ponència de l'exalcalde d’Igorre per ANV Bildu, Galder Olibares

La jornada, que s'allargarà tot el matí de diumenge, finalitzarà amb un dinar popular.

El proper diumenge 19 de maig, la sala polivalent d’Alfés acollirà unes jornades de debat sobre el model democràtic que, sota el lema Radicalitat democràtica i participació ciutadana, ha organitzat l’Assamblea Territorial de la CUP a Ponent.

Aquesta jornada de debat estarà oberta a entitats, associacions, veïns i a tota persona interessada en el tema.

“La democràcia és molt més que anar a votar cada certs anys diversos paquets d’opcions polítiques”, afirmen des de l’organització. “La democràcia real és la que permet decidir dia a dia el model de societat que volem i, en aquest context, els ajuntaments com a institucions més pròximes a la ciutadania, han d’aprofitar les eines que tenen a l’abast”.

Per això, en aquestes jornades, que començaran a les 10h i finalitzaran amb un dinar popular, hi intervindran diferents persones que, des de diferents experiències de govern als seus ajuntaments, han posat en pràctica mecanismes de participació ciutadans, com ara Galder Olibares, exalcalde d’Igorre per ANV Bildu, o Robert Sabater, regidor de participació ciutadana de Viladamat (Alt Empordà) de la CUP, entre altres.

Les encarregades de donar inici a tot plegat seran Mariona Lladonosa, tècnica en participació ciutadana i membre de la CUP de Lleida, i Esther Sancho, advocada i cap de llista a les eleccions municipals per la CUP de Lleida. Un cop acabades les ponències tindrà lloc un debat i una taula rodona.