COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP insta l'Ajuntament de les Borges a pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana

El març de 2012 es va aprovar una moció favorable a tributar a l'agència catalana (foto: Aj. de les Borges).

La CUP de les Borges ha emès un comunicat en què insta públicament l'alcalde, Enric Mir, a "adoptar una postura decididament valenta i encetar la línia fixada per onze municipis catalans adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per tal de transferir els impostos municipals a l'Agència Tributària Catalana", executant d'aquesta manera la moció conjunta presentada per la CUP i ERC al ple municipal de març de 2012 i aprovada per unanimitat de tots els grups.

La CUP no entèn que "amb el moment històric que vivim, al nostre alcalde no li bulli la sang i encara no s'hagi decidit a seguir el camí que el seu propi partit –CDC- recomana" i critica "les indecisions, públiques i notòries, de l'actual edil en matèria nacional". "Estelades i discursos abrandats estan molt bé, però aquest poble, aquesta nació no avançarà en l'alliberament nacional sense la valentia dels seus càrrecs electes, que al cap i a la fi són els primers que s'haurien de mullar i donar exemple", conclou el comunicat.

CiU assegura que hi està treballant
En declaracions a Ràdio les Borges, l'alcalde nega que no s'hagi fet res per a executar els acords de la moció i explica que, tot i que la intenció sigui aquesta, "de moment l'Agència Catalana té problemes estructurals per poder-ho efectuar, ja que no podria assumir una allau d'ingressos, tal com han reconegut tant l'Associació Catalana de Municipis (ACM) com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)".

Tot i això, l'Ajuntament de les Borges estaria esperant l'avís de l'AMI, ja que "quan s'hagin resolt els problemes estructurals de l'Agència Tributària Catalana", farà una crida a una remesa de cent municipis d'arreu del Principat que ho hagin sol·licitat per consolidar el pagament dels impostos a l'Administració pròpia. Per tant, Mir argumenta que el desenvolupament d'aquesta moció depèn en bona part de l'AMI, que és "qui gestiona el tema" i que, per tant, no és "qüestió de voluntat política", ja que l'Ajuntament de les Borges ha notificat a l'AMI el seu interès per ser un dels cent municipis de la propera remesa.

Finalment, Mir explica que la setmana passada van rebre el cap de Serveis Jurídics de l'ACM per parlar precisament de la possibilitat d'ingressar els impostos a l'agència catalana, "fet que demostra que l'equip de govern està compromès amb aquest tema". El representant de l'ACM també va conversar amb els membres del govern municipal sobre la qüestió de la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament.