COMARCA, CULTURA

Perucho i Chistoso, a la mostra d'humor gràfic Caricart

Les dues darreres vinyetes dels col·laboradors de SomGarrigues.

Dels 30 ninotaires de 24 publicacions de les Terres de Ponent que exposaran a la mostra sobre humor gràfic que s'inaugura dilluns a Lleida (19:30h), dos són del periòdic SomGarrigues, Raül Perucho, autor de les vinyetes del personatge Pako Pera, i Jordi Calvís, que signa com a JECH i conegut per "Chistoso", autor de les vinyetes de la secció "Pel boc gros".

La mostra, organitzada per l'associació cultural La Quera, en col·laboració amb els serveis territorials de Cultura de la Generalitat, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i Humoràlia, tindrà lloc durant un mes a la Biblioteca Pública de Lleida i s'hi podrà veure un plafó amb cinc vinyetes per a cada autor. 

Paco Ermengol, coordinador de la iniciativa, explica que, d'entrada, han tingut una grata sorpresa pel nombre de ninotaires presents a Ponent, alguns dels quals fins i tot fa 20 o 30 anys que fan vinyetes per a la seva publicació. Ermengol també es mostra molt satisfet "per l'alt nivell dels autors". En aquest sentit, l'organització intentarà, més endavant, fer un monogràfic d'alguns dels humoristes més destacats.

L'exposició s'emmarca a la mostra Caricart 2013, que té lloc simultàniament a Barcelona i Lleida, amb cinc actes o exposicions a cada capital.