COMARCA
- Les Borges Blanques

Nou cicle formatiu d’olis d’oliva i vins a l'institut Josep Vallverdú

La preinscripció és oberta fins el 24 de maig.

L'institut d'educació secundària Josep Vallverdú, de les Borges Blanques, oferirà per primera vegada un cicle formatiu de grau mitjà sobre olis d'oliva i vins a partir del curs 2013-2014, que s'afegeix, així, als dos cicles tradicionals d'aquest centre: instal·lacions elèctriques i automàtiques i gestió administrativa.

Aquest nou títol, al qual es pot fer la preinscripció fins el 24 de maig, té l’objectiu de capacitar l’alumnat per treballar en molins d’oli o cellers, formant-los per realitzar les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins. Així mateix, es formarà l'alumnat per aprendre a utilitzar la maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell.

Així, algunes de les assignatures que s’impartiran són extracció d’olis d’oliva, elaboració de vins, seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, venda i comercialització de productes alimentaris o anàlisi sensorial, entre altres. 

Es tracta d’un cicle formatiu en modalitat DUAL, és a dir, en cooperació entre el centre educatiu i les empreses del sector de l’oli i del vi, per tal de desenvolupar conjuntament els ensenyaments de formació professional inicial en aquestes matèries. En aquest sentit, hi ha una quinzena d'empreses que han confirmat la seva col·laboració al cicle.

Aquest dijous, 16 de maig, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha presentat el cicle al Consell Comarcal de les Garrigues, acompanyat del president de l'ens, Juli Muro, la directora de l'institut, Antonieta Bernat, i l’alcalde de les Borges, Enric Mir.