COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques , Puiggròs

Les Garrigues, escenari de l'Aplec Modernista de Ponent

La trobada és la tercera del Segrià i la primera de les Garrigues.

El col·lectiu ponentí “Natros Sols” organitza el primer Aplec Modernista de Ponent entre els dies 23 i 25 de maig. La trobada dedicada a la música i la cultura dels anys 60 serà la unió del tercer Aplec Modernista del Segrià i el primer de les Garrigues.

Tot i que la programació comença el dijous, no serà fins dissabte que hi haurà activitats a les Garrigues. Concretament, hi arribarà "l'escuterada secadèlica" de vespes, lambrettes i altres peces motoritzades, que haurà sortit a mig matí de Lleida (12h, Cafè Beat i Soul, c/ Dtra Castells), passarà per Puiggròs i arribarà a les Borges. La ruta, co-organitzada amb el Vespa Club de Lleida, vol reunir els amants de l'escúter i és oberta i gratuïta. Després d'un dinar a la cafeteria Slàvia, l'activitat es desplaçarà al pub O'Brothers, on els selectors Badabadoc punxaran música de l'època, escalfant motors per al concert del grup gracienc Soweto, a la nit de nou a l'Slàvia. La festa finalitzarà amb el punxadiscos lleidatà Uri Roots, membre del col·lectiu B-Sides.

Actes previs a Lleida
Les activitats d'aquest Aplec hauran començat el dijous amb la xerrada “Jordi Fornas i la construcció de la gràfica de la cultura catalana dels anys 60”, a càrrec del dissenyador Pau Llop, i la presentació del disc “Pop a la catalana 2” del conegut periodista Òscar Dalmau. Serà al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida a partir de les 19:30h. El divendres, al mateix lloc, hi haurà concert dels grups “Mine!” i “El Conjunt Badabadoc”, a més de la presentació del llibre “40 mods de les nostres terres” (Editorial Base) al Cafè Beat i Soul de Lleida.