COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Jornada sobre restauració de pedreres a les Borges

S'hi presenta el protocol Restocat (foto: www.gencat.cat)

"Restocat" és un protocol d’autoavaluació de la qualitat de les restauracions efectuades en activitats extractives, que permet el control i seguiment dels aspectes claus del procés d’una forma senzilla i rigorosa a la vegada. És, per tant, una eina a l’abast dels tècnics de les empreses i l’Administració vinculats als treballs de restauració.

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza, aquest dijous 30 de maig a les Borges, una jornada tècnica sobre aquest protocol, adreçada a directors facultatius, tècnics d’empreses extractives, de consultories ambientals i de la pròpia Administració. La jornada, que tindrà lloc al Centre d'Empreses Innovadores (CEI) es dividirà en dues parts: una primera on es presentaran els aspectes conceptuals i metodològics del protocol, i una segona on es farà una demostració de la seva aplicació en una activitat extractiva restaurada.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament als telèfons 932 151 359 o 932 721 037 o al correu barcelona@colegiominas.com.

PROGRAMA
9:45 Recepció dels assistents i presentació de la jornada.

10:10 Presentació de la Jornada.
· Sr. Carles Moreno, secretari del Col·legi d’Enginyers Tècnics de Catalunya i Balears.

10:15 – 10:45 Presentació del protocol per a l’avaluació de la restauració d’activitats extractives "Restocat". Aspectes conceptuals i metodològics. Exemples d’aplicació.
· Sr. Vicenç Carabassa (CREAF)

11:30 Pausa i desplaçament fins a la pedrera Aiguamolls (pedreres Sàez), en cotxes particulars.

12:15 Visita a la pedrera restaurada Aiguamolls i simulacre d’aplicació del protocol "Restocat".
· Sr. Joan Sàez, Pedreres Sàez
· Sr. Vicenç Carabassa, CREAF

13:30 Torn obert de preguntes i debat