COMARCA
- Les Borges Blanques

Comencen les obres de la segona fase d’urbanització de la N-240 a les Borges

Els vehicles han de donar el tomb al Terrall i tornar a enllaçar amb la carretera.

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat aquest dilluns 27 de maig la segona fase dels treballs de reforma de la carretera N-240, una actuació que comença a la zona de davant del Passeig del Terrall. Les obres comporten el tall del trànsit en aquest indret i, des d'aquest matí a primera hora els vehicles han de donar el tomb al Terrall.

Els treballs consistiran en canviar el col·lector de sanejament, molt deteriorat, i en la millora del paviment i de les voreres, a més de la reparació dels trams malmesos de clavegueram i de la instal·lació d’un nou enllumenat. També es col·locarà nou mobiliari urbà i es plantaran més arbres, a més de mantenir-se les places d’aparcament. Un cop finalitzat aquest tram, l’actuació continuarà fins a enllaçar amb la finalització de la primera fase al Raval del Carme. Aquestes obres tenen un cost de 326.628,70 euros més IVA i estan finançades en la seva totalitat pel Ministerio de Fomento.

Arranjament del carrer la Bassa i pas elevat cap al Terrall
Avui també comencen les obres d’arranjament i millora del carrer la Bassa, on també està previst canviar el col·lector de sanejament, col·locar un nou empedrat i fer les voreres. A més, s'elevarà l'actual pas de zebra a l'encreuament de la N-240 que obligarà els vehicles a reduir la velocitat. Tindrà uns 10 metres d’ample i també estarà construït amb empedrat, com una mena de continuació del carrer la Bassa. Les obres en aquest carrer duraran previsiblement un mes i mig, durant el qual l’accés als vehicles estarà restringit. Per poder accedir a la plaça s’obrirà un accés provisional al carrer Concepció Soler, per davant de l’Espai Macià. 

Parades del mercat
Per tot plegat, el consistori de les Borges està buscant una nova ubicació per col·locar les parades del mercat del dissabte que ocupen el carrer la Bassa durant el temps que durin les obres.