COMARCA

Assistència massiva a la presentació del manifest 'A les Garrigues estem preparats'

L'acte va superar les expectatives d'assistència dels organitzadors (foto: Xavi Minguella)

La sala d'actes de la Casa de la Cultura de les Borges va acollir divendres més de 300 persones de diversos pobles de les Garrigues, entre els quals hi havien els dos diputats garriguencs, el president del Consell Comarcal de les Garrigues i diversos alcaldes, a més d'empresaris i representants del teixit associatiu, per a la presentació del manifest unitari comarcal "A les Garrigues estem preparats" en defensa del dret de decidir i de les accions que diguin a terme les màximes institucions del país per fer-lo efectiu.

L'acte va superar totes les expectatives dels impulsors de la iniciativa en quant a assistència de públic, ja que la sala va quedar petita, amb molta gent dreta i altres que van haver de seguir les intervencions des de les escales d'accés i el Passeig del Terrall a través del sistema de megafonia.

Durant l'acte es van recollir més signatures d'adhesió al manifest, una recollida que es continuarà estenent pels pobles de la comarca i a la qual s'ha adherit també SomGarrigues. Posteriorment, les signatures es faran arribar al president de la Generalitat i al Parlament de Catalunya en una torbada a Barcelona, seogns van anunciar els impulsors divendres.

Els impulsors del manifest, que també compta amb un video de suport, van explicar que l'objectiu de la iniciativa és "aconseguir un ampli suport de la comarca per tal que el president de la Generalitat i el Parlament tirin endavant amb el procés d'autodeterminació que s'ha emprès en els darrers mesos". De moment, ja han signat el text 23 dels 24 alcaldes de la comarca, així com els dos diputats de les Garrigues al Parlament, diversos empresaris, representants d'associacions i particulars.

Sense marxa enrere
En la seva intervenció, la presidenta d'òmnium Cultural, Muriel Casals, va explicar que el Govern de la Generalitat i el Parlament són els encarregats de "dissenyar la forma política del nostre futur estat". Va destacar, però, la utilitat d'iniciatives com aquesta perquè mostren que "som molts i molt diversos els que compartim una mateixa idea per al futur del país" i aquest fet "és important per donar suport i empènyer la tasca de les institucions polítiques". A més, Casals va dir que el pas cap a un estat català ja no té marxa enrere "si volem seguir sent catalans, ja no hi ha lloc per a nosaltres a Espanya".

Segons la presidenta d'Òmnium, ara més que mai, la societat civil "ha de sumar per poder assolir l'objectiu de l'estat propi, hem de buscar la unitat" i, per últim ha assenyalat que la fita d'Òmnium Cultural és treballar primer per aconseguir que es faci un referèndum perquè els catalans i les catalanes puguem exercir el dret a decidir i, després, intentar que el màxim de persones possible siguin partidàries d'un estat propi per a Catalunya.