COMARCA
- Castelldans , Juneda , Les Borges Blanques

Trànsit estudia posar un radar de control per tram a les Borges

La N-240 i l'AP-2, dues vies amb punts conflictius al pas per la comarca (imatge: ICC)

El Servei Català de Trànsit està estudiant la possibilitat d'instal·lar un radar de control per tram a la carretera N-240 al pas per les Borges. Es tracta d'un dispositiu que mesura la velocitat dels vehicles entre un punt i un altre, i no només en un moment concret, i seria el primer que s'instal·laria a les Terres de Ponent, ja que només n'hi ha un altre al túnel de Vielha.

Així ho ha explicat aquest dilluns el cap de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra a la Regió de Ponent, l'inspector Jordi Batista, en una entrevista a Catalunya Informació. "És una via amb intensitat prou important i suposa un nombre d'accidents important", ha dit Batista, que també reconeix la dificultat de posar-lo en una via que, a diferència d'un túnel, té diversos punts d'entrada i sortida.

Punt negre a Castelldans
L'inspector dels Mossos s'ha referit també al tram entre els punts quilomètrics 55 i 58 de l'autopista AP-2, al terme de Castelldans, com un dels més conflictius de la zona. "És una carretera molt segura, sense cap problema de mal traçat o de mala senyalització, però amb un problema climàtic, i és que a l'hivern, no sabem ben bé per què, hi ha un microclima allà que fa que la boira sigui molt intensa", ha dit.

Fa uns anys es va instal·lar un visibilímetre, que quan baixa la visibilitat a la zona activa els panells lluminosos, però malgrat això, encara es produeixen accidents com el xoc en cadena d'aquest gener, amb un mort. Una possibilitat que s'està valorant és ubicar-hiun radar com a mesura dissuassòria, ja que "malgrat aquest microclima, a l'últim accident teníem puntes de velocitat espectaculars", explica l'inspector.