COMARCA
- Els Omellons , Els Torms

Les escoles dels Torms i els Omellons tanquen definitivament

Els últims alumnes d'aquests dos centres.

Dia trist per la comarca, que des d'aquest divendres compta amb dues escoles menys, les dels Torms i els Omellons, que no han pogut assolir el mínim d'inscripcions per al curs vinent i es veuran condemnades a tancar les seves portes, tal com havia avançat SomGarrigues mesos enrere. Una mesura que, sempre que ha ocorregut a la comarca, ha estat irreversible i els centres ja no han tornat a obrir mai més. És el cas, per exemple, d'Aspa i Almatret, que van tancar l'any passat. O, més enrere en el temps, de les escoles de Fulleda, Tarrés, la Floresta, Granyena o el Vilosell.

Durant aquest curs escolar 2012-2013, l’escola Josep Güell, dels Omellons, ha format part de la ZER Pedrera, junt amb l'Espluga Calba i Puiggròs, i ha obert cada dia amb només quatre alumnes. Només que durant les preinscripcions s'haguessin aconseguit dues altes, l'escola s'hagués pogut mantenir amb sis alumnes, explicava la seva directora, Maria Teresa Perera, recentment a SomGarrigues.

En el cas dels Torms, l'?històric CEIP Joan Benet i Petit -?construït l?'any 1918 per la Mancomunitat de Catalunya-?, formava part de la ZER Garrigues Altes, junt amb Juncosa i el Soleràs, i tampoc ha pogut assolir el mínim d'alumnes que la Generalitat exigeix per mantenir obert el centre.