COMARCA

'SomGarrigues', amb el dret de decidir

Partits, sindicats i associacions de tot tipus, entre les firmes inicials.

Aquest divendres, 21 de juny, s'ha presentat a la Seu Vella de la capital del Segrià el manifest titulat "Les Terres de Lleida en defensa del dret a decidir", signat inicialment per 31 entitats, entre partits polítics (tots excepte PP i C's), sindicats (Unió de Pagesos, CCOO, UGT, USTEC), cambres de comerç, associacions esportives, econòmiques o culturals, entre les quals el periòdic SomGarrigues.

El manifest vol servir per visualitzar el suport de la societat lleidatana al procés que ha de portar Catalunya a escollir el seu futur. Segons el text, els signants es comprometen a contribuir a generar un clima d’opinió a favor del dret de decidir, en l’entorn de l’associacionisme cívic, cultural i polític lleidatà, fer pedagogia al conjunt de la ciutadania de les Terres de Lleida tot fomentant actituds obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses en defensa del dret de decidir i fer arribar aquest manifest al conjunt de formacions polítiques, a les institucions i a la resta de plataformes i organitzacions socials.

"A les Garrigues estem preparats"
El 31 de maig es va presentar a les Borges un manifest en un sentit similar, també signat pel periòdic comarcal, i que va aplegar més de 300 persones a la Casa de la Cultura. La iniciativa, sorgida d'un grup impulsor a títol individual i titulada "A les Garrigues estem preparats", va comptar amb el suport de 23 dels 24 alcaldes de les Garrigues administratives, els dos diputats garriguencs i diversos empresaris i entitats.