COMARCA

Campanya de prevenció de maltractaments a la gent gran

Es tracta d'un fenomen encara molt tabú.

El Consell Comarcal del Segrià, que inclou els nou municipis de les Garrigues històriques, ha presentat aquests dies una campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran, que té com a primera acció l'edició d'un tríptic per "sensibilitar la població, ja que ens trobem davant un fenòmen existent, encara massa amagat".

El tríptic explica quins són els drets de les persones grans, insta a respectar-los i encoratja a denunciar els possibles maltractaments als telèfons d’interès que s'hi mostren.

Segons Ann Gyles, regidora d'Alfés i responsable del projecte, es calcula que entre 1.300 i 2.000 persones majors de 65 anys al Segrià poden estar patint actualment maltractaments, ja que els estudis parlen d'entre un 4 i un 6% de la població els qui els sol patir. "És un tema molt tabú, ni tan sols es comenta a l'assistent social o al metge", explica Gyles, que remarca que la idea va sorgir del mateix Consell Consultiu de la Gent Gran, que "tenen moltes ganes de fer-ho públic, que s'expliqui i es prengui consciència".

En una segona fase de la campanya es preveu iniciar un seguit de xerrades de conscienciació, però Gyles explica que primer s'ha de parlar amb psicòlegs, geriàtrics, etc, per veure quins continguts poden ser més adequats.