COMARCA
- Les Borges Blanques

Arrenca el primer Curs internacional de guitarra, llaüt i viola de mà de les Garrigues

Es duu a terme dins del programa del II Garrigues Guitar Festival, que s’allargarà tot l’estiu amb diversos concerts

Duo Zoco, ensemble poc habitual de guitarra i oboè/corn anglès, format per la nord-americana Laura Karney i l’australià Jacob Cordover en l'acte de presentació del Festival a l'IEI (foto: Garrigues Guitar Festival)

Un total de 25 alumnes rebran classes dels grans mestres convidats en el primer Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de mà de Les Garrigues, un curs en memòria del granadellenc Emili Pujol, que comença aquest dilluns i que tindrà lloc a Les Borges Blanques al llarg d’aquesta primera setmana de juliol.

Segons el tècnic de Cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, Isidre Pinyol, “hem superat amb escreix el nombre d’inscrits que en un primer moment havíem previst”. Els alumnes participants provenen de Catalunya, però també d’altres parts del món, com ara Veneçuela.

A banda de rebre lliçons teòriques i tècniques, dintre del curs al llarg d’aquests dies també hi haurà altres propostes, com ara una visita d’un luthier i altres xerrades que estaran obertes al públic en general que s’hi hagi apuntat prèviament.

Els concerts continuen
La següent cita en el programa del festival serà el 5 de juliol a les 22.00 h al Centre Cívic de les Borges.

Serà el torn del mestre llaütista nord-americà Hopkinson Smith, deixeble d’Emili Pujol i fervent seguidor de la seva escola musicològica dels instruments antics de corda polsada.
Al finalitzar el concert, els assistents podran tastar productes de la terra, una novetat en el festival d’enguany i que han batejat com “experiències amb sentits”.

Però abans del concert de Hopkinson, com es habitual en els concerts d’aquesta edició del festival, es donarà pas a un jove guitarrista de l’escola de música de les Garrigues, Joel Rodero.