COMARCA

El manifest "A les Garrigues estem preparats" arriba al Parlament

El 31 de maig es va presentar a les Borges amb més de 300 persones.

El manifest "A les Garrigues estem preparats", signat per 23 alcaldes de la comarca, a més dels dos diputats garriguencs, el president del Consell Comarcal i diverses empreses, institucions i particulars, arriba aquest dimarts al Parlament de Catalunya per tal que la màxima institució del país tingui present aquesta iniciativa unitària de les Garrigues a favor del dret de decidir.

La president del Parlament, Núria de Gispert, rep aquest dimarts una delegació del grup impulsor, que li farà entrega de l'original del text i li explicarà la difusió i impacte que la proposta ha tingut a les Garrigues. Una proposta que va ser presentada el 31 de maig a la Casa de la Cultura de les Borges, amb una assistència de més de 300 persones, que van omplir el local.

Aquest és el penúltim pas del recorregut que es volia donar al manifest, ja que es vol fer arribar també al president de la Generalitat, Artur Mas. Els impulsors també voldrien, però, que servís perquè altres comarques repliquessin l'experiència i s'estengués la iniciativa unitària el màxim possible.

Manifest de Ponent com a exemple
En un sentit similar s'ha presentat recentment un altre manifest, aquest sorgit des de Lleida i signat per tots els partits -excepte PP i C's-, a més de sindicats, patronal i entitats, com és el cas, de nou, de SomGarrigues. Aquesta proposta, a més, ha estat posada com a exemple a la reunió del Pacte Nacional pel Dret de Decidir que es va fer al Palau de la Generalitat el 26 de juny.