COMARCA, CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

Més de 600 assistents en un acte d'homenatge a Joan Brossa

El poeta català va ser l'eix central dels espectacles celebrats el 6 de juliol al celler Mas Blanch i Jové

Hermann Bonnín, premi Nacional de Cultura de Catalunya 2013, va dissenyar els quatre espectacles de l'acte d'homenatge a Brossa (foto: Diputació de Lleida)

El poeta català Joan Brossa ha estat el protagonista enguany de la festa a La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles.

Més de 600 persones van assistir a l’acte que va tenir lloc el passat 6 de juliol i que el celler garriguenc va organitzar juntament amb la Fundació Joan Brossa i La Seca Espai Brossa.

Van ser quatre espectacles dirigits per Hermann Bonnín, Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2013, i que van començar a les 19.00 h amb la inauguració d’un itinerari brossià obert a tothom i que va omplir de poesia els carrers de la Pobla.

A les 20.00 h, els assistents van poder veure la instal·lació Primeres Notes del cant de l’hortolà, d’Esteve Casanoves i Josepe Gil, en una recepció que va servir per dividir els convidats en quatre grups.

Seguidament, els quatre grups van anar passant pels quatre actes preparats en diferents indrets: un espectacle de màgia de Hausson, un altre del pallasso Tortell Poltrona, una interpretació de La Flauta Màgica de Mozart de la Companyia Dei Furbi i una representació de la Commedia dell’Arte a càrrec de la Companyia de la Rosa.

Finalment, va tenir lloc la inauguració de l’escultura Cap de Bou, una reproducció del poema visual de Brossa que porta el mateix nom, mentre el públic va degustar el sopar i els vins Saó.