COMARCA
- Les Borges Blanques

La consulta per canviar el nom de la plaça Constitució de les Borges es farà del 15 al 17 de juliol

Es tracta d'una consulta limitada als veïns empadronats o que tinguin algun negoci a la plaça

Imatge de la reunió informativa de l'Ajuntament als veïns i comerciants, celebrada el passat 11 de juliol al Centre Civic (foto: Ajuntament de les Borges)

Els veïns i comerciants de la plaça Constitució de les Borges Blanques votaran finalment sobre el canvi de nom d’aquesta plaça.

El consistori borgenc ha convocat una consulta per als propers dies 15, 16 i 17 de juliol i on hi podran participar els majors de 16 anys que estiguin empadronats a la plaça Constitució, així com també els titulars de comerços i establiments que hi estan ubicats. El resultat es coneixerà el mateix 18 de juliol.

La pregunta que es formularà serà “Vols el canvi de nom de la Plaça Constitució?”. Els votants podran escollir entre una resposta afirmativa o negativa. En el cas de respondre “sí”, la nova nomenclatura que es proposa és “la Plaça”, tot i que si algun veí té una altra proposta, ho podrà manifestar en aquesta mateixa consulta.

Les votacions es podran fer a les oficines de l’Ajuntament, de 09.00 hores a 14.00 hores. Caldrà acreditar-se amb el DNI o amb una autorització signada, en cas de delegar el vot, i els titulars dels establiments i comerços hauran de dur els documents que els autoritzen a actuar en nom d’aquests negocis.

De fet, va ser el passat dijous 12 de juliol al vespre que l’Ajuntament va convocar als veïns afectats a una reunió informativa al Centre Cívic per presentar la consulta i per resoldre possibles dubtes que aquesta pogués generar.

Tal com ja informàvem des de SomGarrigues, aquesta proposta arriba després que el ple de l’ajuntament aprovés dues mocions, una el 2010 i l’altra el 2011, presentades pel grup municipal d’ERC i la CUP respectivament, que demanaven canviar la denominació de la plaça.