COMARCA
- Les Borges Blanques

Medalla d'homenatge a Antònia Santacana pels seus 100 anys

Antònia Santacana és nascuda el 18 de juliol de 1913 (foto: Ajuntament de les Borges)

El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura, va lliurar el passat dissabte en nom de la Generalitat la Medalla Centenària del Departament a la veïna de les Borges Antònia Santacana. A l’acte també hi van assistir amics i familiars de l'homenatjada, a més del primer tinent d’alcalde de les Borges, Francesc Macià, i altres representants de l’Ajuntament, com la regidora de Benestar i Salut, Pili Chimenos, i el vicepresident segon i responsable de l’àrea de Benestar i Família del Consell Comarcal de les Garrigues, Ramon Vilà.

L’homenatge va tenir lloc al domicili de l’àvia, a les Borges mateix, i també se li va fer entrega d’un ram de flors, una placa commemorativa i una carta signada per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. 

Antònia Santacana i Mensa va néixer el 18 de juliol del 1913 a Llorac, municipi de La Vall del Corb que pertany a la comarca de la Conca de Barberà. L’any 1922 la família es va traslladar a viure a les Borges Blanques i, després d’estudiar perruqueria, l’Antònia va regentar un negoci a la capital de les Garrigues durant 25 anys. Als anys 70 es va casar amb Miquel Samper Aguilà, amb qui no va tenir fills. L’Antònia, ja vídua, té 3 nebots.

La Medalla Centenària és un reconeixement de la Generalitat a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d'edat o estiguin a punt de complir-los. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement.