COMARCA

El Segarra-Garrigues s’emporta la partida més gran en els pressupostos de l’Estat per a l’any que ve

Foto d'arxiu de les obres a la presa de l'Albagés.

El canal Segarra-Garrigues, és un dels principals beneficiats a Lleida en els pressupostos de l’Estat per a l’any que ve. En concret, el Segarra garrigues s’emporta el 40% de les partides previstes amb 78,7 milions d’euros. Així mateix, cal sumar 3,7 milions més per als proveïments des de la Presa de Rialb amb captació al Canal Segarra-Garrigues.

Els Pressupostos generals de l’Estat (PGE) pel 2011 també incideixen en l'autovia A-27, una via que ha de facilitar les connexions entre les terres lleidatanes i el camp de Tarragona. (en el cas del tram Valls-Montblanc inclou la redacció del projecte d'acabament de les obres i es programa la seva licitació per a successius exercicis pressupostaris).

D’altra banda, els PGE preveu la construcció de rotondes al terme municipal de Juneda, llargament reivindicades, tot i que no hi fa constar la partida que hi destinarà.

La ministra d’Economia i Hisenda, Elena Salgado, va presentar aquest dijous, 30 de setembre, els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2011, que ha dit que són "austers" i "realistes" perquè es basen en estimacions prudents. A la demarcació de Lleida la inversió estatal cau a la meitat respecte a l’any passat.