COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges redueix un 6,5% la despesa corrent el primer semestre

Els comptes es van aprovar a l'últim ple (foto: Ajuntament de les Borges)

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha fet públiques les xifres relatives a la despesa corrent del consistori, que indiquen una reducció de 144.708 euros, passant dels 2.214.474 milions d’euros del primer semestre del 2012, als 2.069.766 milions d’euros durant el mateix període del 2013. Mir ha declarat que “aquests resultats demostren la validesa de les decisions preses, algunes forçades per la necessitat, i la bona línia que suposa el canvi de model de gestió dels recursos municipals”.

Aquesta reducció del 6,5%, afegida a les dades del mateix semestre de l’any anterior, significa una disminució total de 283.609 euros. L’alcalde creu que “aquests números són tendències i no resultats, que convé seguir mes rere mes i amb rigor per poder tancar l’exercici amb resultats positius”.

En quant a obres que s'estan fent o s'han fet, com la remodelació de la carretera N-240, el centre de tecnificació de tennis de taula, la nova piscina, la substitució del clavegueram o la renovació de dos carrers, l'Ajuntament destaca que "no suposaran cap esforç per a la tresoreria del consistori i, per tant, no deixarà els proveïdors habituals en situació de demora", perquè s'han signat crèdits amb els bancs per valor de més d'1,5 milions d'euros per pagar les constructores fins que no es rebin les subvencions compromeses.

Qui no té garantit els nivells de despesa habituals són serveis municipals com la llar d'infants o l'escola de música, dues de les inversions que l'Ajuntament vol anar reduint, a més d'estalviar en aspectes com l'enllumenat o els òrgans de govern.