COMARCA
- Les Borges Blanques

Marina Geli inaugura el CAP de les Borges, que iniciarà l'activitat a mitjans d'octubre

La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat aquest dijous 1 d’octubre el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) de les Borges Blanques. Acompanyada de l’alcalde del municipi, Miquel Àngel Estradé, i de la directora del CAP, Carme Florensa, entre altres, la consellera va recórrer tot l’edifici, unes instal·lacions que es posaran en marxa a partir de mitjans d'octubre i que no va dubtar en qualificar de les “millors de Catalunya des d’un punt de vista arquitectònic”. Així mateix, Estradé va voler remarcar en el seu discurs que és un centre que satisfà les expectatives de futur, és a dir, que pot cobrir les necessitats (incorporar especialitats, ampliar àrees...) en un termini de 12 a 15 anys.

L’edifici té una superfície de 2.213m2, construïts en dues plantes i donarà servei a més de 16.740 usuaris de setze municipis diferents. Es mantindran però, tal i com va recordar la consellera els 15 consultoris locals que hi ha en diferents municipis de la comarca per atendre les necessitats dels pobles més petits.

La consellera Marina Geli va assegurar que aquest nou centre “disposa de tots els serveis que ha de tenir un CAP de capital de comarca”. Per aquest motiu, com a novetat, s’integren les àrees de Rehabilitació, Salut Pública i Salut Mental. A partir de gener de l’any vinent es posarà en marxa també un nou servei de Radiologia Bàsica.

Serveis

La planta baixa del centre allotja els serveis d’urgències, quatre consultes de pediatria, sis consultes de medicina general i una zona de diagnosi per la imatge, entre altres espais, com una zona de personal de transport sanitari i una sala polivalent. A la primera planta s’ubicarà l’àrea de salut pública, la zona de personal sanitari, consultes d’odontologia, la zona de rehabilitació i una zona destinada a l’educació sanitària. Gairebé un centenar de treballadors, entre personal sanitari i administratiu, treballaran al nou CAP.

El cost del nou edifici i el seu equipament ha estat de més de 5 milions d’euros. L’obra s’ha fet a través de l’empresa pública GISA. El terreny on s’ubica el centre és patrimoni de la Generalitat de Catalunya i una part ha estat cedit per l’Ajuntament del municipi.