COMARCA
- El Vilosell

Deu ferits al correfoc del Vilosell

L'espectacle formava part dels actes d'inici de la Festa Major (foto: Adifolk)

L'espectacle pirotècnic que tenia lloc la nit de divendres a dissabte al Vilosell, en el marc dels actes d'inici de la Festa Major, va tindre un episodi descontrolat que va acabar amb deu persones ferides, vuit de les quals van ser traslladades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. D'aquestes, quatre tindrien cremades de segon grau, mentre que les altres quatre serien per cremades lleus. Dues persones més van ser ateses in situ sense més conseqüències i a hores d'ara totes tenen l'alta.

L'incident es va produir durant l'espectacle final del correfoc, que té lloc a la plaça de Sant Sebastià amb el públic al voltant assegut en cadires. Una carretilla dels diables es va desfermar, va impactar contra una paret i va rebotar sobre un grup de persones. Els ferits -només un és resident al municipi- són d'edats molt diverses i, tenint en compte que un dels impactes va ser en una cella, les conseqüències encara podien haver estat pitjors.

L'Ajuntament va obrir el consultori mèdic local, situat a la mateixa plaça, on es van atendre les persones afectades i es van fer les primeres cures. Un cop passat l'ensurt, els actes festius van continuar amb normalitat i està previst que així sigui fins dimarts, que és quan s'acaba.

Tot i que anteriorment havia participat als correfocs que feien altres colles de fora, ja feia una desena d'anys que la colla local es feia càrrec de l'espectacle de foc de Festa Major i mai s'havia registrat cap mena d'incident.