COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- L'Albi

Jornades a l'Albi sobre el món del vi i la seva nova cultura

Les jornades neixen també per dinamitzar el Castell (foto: Turisme l'Albi)

"Reneix la vinya a les Garrigues. De l'oblit al reconeixement mundial" és el títol del primer cicle sobre el món del vi i la seva nova cultura que ha organitzat l'Ajuntament de l'Albi al Castell; concretament, a la sala d'actes actual que era precisament l'antic celler.

El cicle consta de dues jornades, el 7 i el 28 de setembre. Aquest dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es parlarà de la transició entre l'arrencada general de vinya i l'arribada de les empreses privades, així com del pas de la venda a granel a cupatge a l'embotellat a petita escala. Els cellers participants aquest dia són Tomàs Cusiné, del Vilosell, i Celler Matallonga, de Fulleda.

Per al dia 28 de setembre, els temes a tractar seran la nova cultura basada en la qualitat, el màrqueting i la presència mundial, i la fusió d'art i vi, amb els cellers Clos Pons, de l'Albagés, i Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles. Totes dues sessions inclouen tastos dels cellers participants.

Aquest cicle, que neix com una primera experiència amb voluntat de continuïtat, sorgeix de la Comissió de Cultura municipal amb la finalitat també de dinamitzar el Castell amb activitats que vagin més enllà de presentacions de llibres o conferències. Les jornades són obertes a tothom i el tast de vi té un preu de 5€. Les inscripcions pel tast cal fer-les a l'Ajuntament i està limitat a 20 persones.