COMARCA
- Les Borges Blanques

La Llar d'Infants municipal de les Borges, quasi plena

Aquest curs, els alumnes estrenaran el pati remodelat [foto: Aj. de les Borges]

A menys d'una setmana per a que arrenqui el curs escolar 2013-2014, la Llar d’Infants municipal Joan XXIII de les Borges Blanques ja compta gairebé amb totes les places plenes, ja que de les 74 de què disposa, aquesta setmana en quedaven només 15 de lliures.

El centre manté el mateix preu de l’any passat (98 euros mensuals). Segons fonts del centre educatiu, el 95% dels inscrits són del mateix municipi, mentre que la resta d’infants són de poblacions veïnes com Juneda, l’Espluga Calba, Mollerussa, el Palau d’Anglesola i Sidamon. 

Les classes on hi ha més places disponibles són les dues que acolliran els infants d’entre 2 i 3 anys. Cada aula té capacitat per a 20 alumnes, el que fa un total de 40 nens i nenes, i de moment resten 7 places per omplir. Pel que fa a les inscripcions dels infants d’1 a 2 anys, ja hi ha 24 sol·licituds, però encara queden dos llocs per assolir el límit de places disponibles, unes 26. Per últim la classe de nadons és la que té més marge pel que fa a les inscripcions, ja que de les 8 places ofertes de moment només se n’han cobert dues.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament el ritme de les inscripcions i explica que aquest curs els alumnes podran estrenar el nou pati, al qual s'han repintat les parets, s'hi ha creat un circuit viari marcat a terrai una zona enjardinada. Pel que fa a l'interior, es renovaran els terres de seguretat de cautxú de les zones de jocs de cada classe.

L’horari de la Llar d’Infants municipal és de 9 a 1 del migdia i de 3 a 6 de la tarda. Ofereix la possibilitat d’utilitzar el servei d’acollida, a partir de les 8 del matí i el de menjador.