COMARCA, CULTURA

Treure suc del patrimoni cultural

La formació s’imparteix de forma semipresencial i online (foto: catpaisatge.net)

El desenvolupament local s’ha convertit en la clau de volta dels nous models d’organització social i de promoció del benestar de les poblacions. En aquest sentit, les poblacions deixen de ser un element passiu, per convertir-se en agents del desenvolupament. En aquest sentit, la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida organitza un màster de patrimoni cultural i desenvolupament local, amb l'objectiu de formar gestors del patrimoni des de la perspectiva de la cultura com a factor de desenvolupament territorial, amb especial èmfasi en la dimensió local.

El curs, que comença a mitjans d'octubre i acaba a finals de juny, permet assolir competències professionalitzadores en la gestió cultural d’àmbits com la museologia, la interpretació de patrimoni cultural i natural, l’anàlisi territorial, l’animació cultural, la didàctica del patrimoni, l’arqueologia de gestió, arxivística, urbanisme i territori, medi ambient o en l’àmbit del turisme cultural.

La formació s’imparteix de forma semipresencial i online, a través de campus virtual de la UdL, mitjançant classes, jornades i visites.