COMARCA

Suports a la vaga indefinida de docents de les Illes Balears

Els docents porten des del 17 de setembre en vaga en defensa del català.

El ple de l’Ajuntament de les Borges, celebrat aquest dijous 26 de setembre, va aprovar per unanimitat una moció consensuada entre tots els grups de suport a les reivindicacions dels docents de les Illes Balears i la vaga indefinida que duen a terme des del 17 de setembre contra la política educativa i lingüística del govern de José Ramón Bauzá, que pretén acabar amb el català com a llengua vehicular de l’escola. 

D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) emprarà la seua infraestructura de marxandatge per vendre les samarretes verdes i recaptar fons. De comú acord amb l’Obra Cultural Balear, l'ANC ha decidit posar al servei de l’Assemblea de Docents la seua xarxa, com és el cas de l'ANC de les Garrigues, i s'encarregarà de fer samarretes verdes, símbol de l’Assemblea de Docents, que distribuiràde manera similar a com es va fer recentment amb les samarretes de la Via Catalana.

Les samarretes es vendran a un preu de 10 euros. La diferència entre el preu de venda i el de cost s’ingressarà a la caixa de resistència creada per donar suport a la vaga indefinida. No hi haurà cap cost ni cap benefici econòmics per a l’ANC ni tampoc per a les Assemblees Territorials.

L'Assemblea de Docents de les Illes manté un compte corrent obert per rebre aportacions solidàries. És el 2056-0009-74-4102003418, de Caixa Colonya i cal fer els ingressos a nom de l'Obra Cultural Balear.