COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Prop de 200 persones a l'acte "Catalunya, un nou estat"

La Casa de la Cultura va omplir-se de gom a gom (foto: M.A.)

Unes 200 persones es van aplegar el matí del dissabte 12 d'octubre a la Casa de la Cultura de les Borges per assistir a l'acte "Catalunya, un nou estat", organitzat per Òmnium Cultural i Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), amb la col·laboració de SomGarrigues i Ateneu Popular Garriguenc. L'acte era la 6a jornada sobre "El fet nacional a l'Europa del segle XXI".

Va arrencar la jornada Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat, que va fer un repàs de les relacions de Catalunya amb la resta de països i dels diferents graus d'entesa i complicitat envers el procés d'autodeterminació català. Llorens va ser precedit pels parlaments inaugurals de l'alcalde de les Borges, Enric Mir, el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas, i el president d'Òmnium-Terres de Lleida, Josep M. Forné.

A continuació, van agafar el relleu de la taula els periodistes Vicent Partal (Vilaweb) i Ferran Casas (diari Ara) i el representant del col·lectiu Emma, Jordi Comas, que van referir-se a la visió que es té de Catalunya als mitjans de comunicació d'arreu del món i possibles estratègies, periodístiques i diplomàtiques, per tenir-hi més incidència. Va moderar la taula Neus Ruiz.

Trobada de 28 delegacions territorials d'Òmnium
El mateix dissabte, a la tarda, presidents i representants de les 28 seus territorials d'Òmnium Cultural es van reunir a la sala d'actes de l'Ateneu Popular Garriguenc per debatre sobre l'actualitat i el futur proper de l'entitat, així com la Campanya pel SÍ que promou, el pla de treball i el pressupost de les seus i del conjunt de l'entitat per al 2014.