COMARCA

Els 24 ajuntaments de les Garrigues administratives, municipis per la independència

La comarca també és la primera de Ponent en assolir el 100%

Feia mesos que només faltava el Cogul per completar l'adhesió dels 24 ajuntaments de les Garrigues administratives a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Finalment, i segons informa l'ACN, l'adhesió ha arribat i la comarca es converteix, així, en la cinquena de Catalunya i primera de Ponent en tenir tots els seus consistoris declarats com a "municipis per la independència". A més, compta amb l'adhesió del Consell Comarcal.

Pel que fa a les Garrigues històriques, dels nou pobles que les conformen, només resten per adherir-se a l'AMI Almatret i Sarroca, mentre que Alfés, Aspa, Alcanó, Sunyer, Torrebesses, Maials i Llardecans ja ho han fet.

Denúncies del govern espanyol
Els posicionaments d'ajuntaments catalans en favor de la independència, o algunes mocions aprovades en aquest sentit, com les declaracions de poble lliure i sobirà, o l'absència de la bandera espanyola als màstils oficials ja fa temps que enerva el govern espanyol, que a través de la delegada Llanos de Luna, ha enviat requeriments i denúncies a consistoris com els de les Borges, Juneda i Cervià i al Consell Comarcal.

Manifest "A les Garrigues estem preparats"
El Cogul també es va adherir recentment al manifest comarcal "A les Garrigues estem preparats", signat per tota la resta d'alcaldes, així com diputats al Parlament, associacions i empreses i que es va presentar el 31 de maig a les Borges, amb una Casa de la Cultura plena com poques ocasions.