COMARCA

La Diputació i alcaldes de les Garrigues demanen a Foment l’alliberament urgent de l’AP-2

Els alcaldes de la plataforma es van reunir dijous amb el president de la Diputació (foto: Diputació de Lleida)

Solucions urgents per la “carretera de la vergonya”. D’aquesta manera, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha referit a l’alta sinistralitat que registren reiterats punts de la carretera N-240 al seu pas per la comarca de les Garrigues.

Els alcaldes de Juneda, Torregrossa, les Borges Blanques, Vinaixa, Puiggròs, Puigverd i Artesa de Lleida formen part de la Plataforma “Prou morts a la N-240”, i aquest dijous han estat rebuts per Reñé abans de començar el Ple on la Corporació els ha manifestat l’absolut suport en la seva demanda. Ho ha fet a través d’una moció que demana solucions immediates després de les 14 víctimes mortals registrades en els darrers sis anys. L’han secundada l’equip de Govern (CiU i CDA), el PSC i ERC, mentre el PP s’ha abstingut.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha indicat que des de la corporació es dóna un “claríssim suport” a la plataforma constituïda pels ajuntaments per acabar amb els accidents en aquest tram de la carretera N-240 entre Lleida i Montblanc. “És la carretera de la vergonya perquè hi ha un autisme absolut per part del Ministeri de Foment a l’hora de tractar i atendre actuacions en un tram que està demostrat que té una elevadíssima sinistralitat”, ha dit el president de la Diputació de Lleida.

Reñé ha indicat que “s’actua a altres llocs, mentre a la carretera N-240 no es fa res i això genera un sentiment d’impotència”. El president de la Diputació de Lleida ha explicat que la prioritat és que es construeixi una autovia entre Lleida i Montblanc, però davant les complexes situacions econòmiques tenim la solució immediata d’alliberar el tram de l’autopista AP-2 des de Montblanc a Lleida”.

Els darrers 6 anys, la carretera N-240 ha registrat 14 víctimes mortals en accidents de trànsit. Per aquest motiu, Reñé ha afirmat que des de la corporació i la Plataforma ‘Prou morts a la N-240’ “serem contundents a l’hora de reclamar aquestes mesures”.