COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- El Cogul

Conseller Pelegrí, sobre el sector de l'oli: "La nostra guerra és la de la qualitat, mai no podrem competir en quantitat"

L'acte va aplegar unes 150 persones (foto: Xavi Minguella)

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va presidir diumenge, al Cogul, l’acte d’inauguració de la nova sala per a emmagatzemar oli de Vilà Molí d’oli SL, que va aplegar uens 150 persones.

Josep Maria Pelegrí va obrir la seva intervenció destacant l’aposta d’aquesta empresa per la qualitat, “una aposta que us permetrà diferenciar bé les diferents tipologies d’oli, una inversió que garanteix el vostre futur; sou un exemple de cap a on ha d’anar el sector agroalimentari, perquè la nostra guerra és la de la qualitat, mai no podrem competir en quantitat”.

En aquest punt, Pelegrí va incidir en la necessitat de “potenciar més la cultura de l’oli i que la gent aprengui a diferenciar bé entre un verge extra i un que no ho és o entre un oli de producció integrada i un de normal. Ens cal educació, cultura i treballar junts per a valortizar-lo i situar la importància que té en la nostra dieta, en el nostre paisatge i en la nostra economia”.

El conseller també va remarcar el paper de les pimes, que són “claus per al teixit econòmic i social del nostre país, desitjo que tot l’esforç que heu fet es vegi recompensat, especialment de cara a la campanya que ara comença, i que els més menuts de la casa tinguin la vocació d’incorporar-se a una empresa i a un sector de futur”.

Més fotos de l'acte en aquest enllaç.