COMARCA
- Les Borges Blanques

Primeres passes del Pla Educatiu d'Entorn a les Borges

La signatura del conveni va tenir lloc a l'Ajuntament (foto: Aj. de les Borges)

L’Ajuntament de les Borges i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han signat aquest matí el conveni que posa en marxa el Pla Educatiu d’Entorn a les Borges Blanques, una iniciativa que compta amb la col·laboració desinteressada d’algunes entitats i associacions de la capital de les Garrigues, que a través d’activitats i iniciatives treballaran en xarxa per a què els nens i joves continuïn aprenent fora de les aules.

“El Pla Educatiu d’Entorn –comenta l’alcalde Enric Mir- ens ha de permetre aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat així com la integració dels joves en el teixit social, cosa que permetrà lluitar a favor de la cohesió social a la població”. A les Borges, el Pla treballarà amb els alumnes de 0 a 18 anys dels quatre centres educatius de la població: l’escola pública Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat, l’INS Josep Vallverdú i l'Escola de Capacitació Agrària.

L’acte, que s’ha dut a terme aquest dilluns al saló de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència d'autoritats vàries i representants dels centres educatius de la població, AMPA i associacions locals disposades a col·laborar amb la implantació del Pla a través d’activitats com tallers de teatre, classes de reforç per a l’alumnat nouvingut i altres iniciatives que permetin la col·laboració intergeneracional, com tallers de contes i l’intercanvi d’experiències, entre d’altres.

El Pla Educatiu d’Entorn de les Borges Blanques té com a objectiu vincular les escoles i l’institut amb els agents socials locals per tal de treballar en xarxa i aconseguir incrementar l’èxit escolar i contribuir a la cohesió social del territori. 

La signatura del conveni és el primer pas de les actuacions previstes per a l’establiment del Pla Educatiu d’Entorn, que està previst que es posi en marxa el setembre de 2014, amb l’inici del curs escolar. Fins llavors, les associacions locals i els experts faran una diagnosi conjunta de les necessitats del territori i s’establiran un projecte marc i un pla anual d’actuació.