COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Bicicletes elèctriques a les Borges per conèixer el territori

La presentació ha comptat amb el suport del consistori borgenc (foto: Aj. de les Borges)

Les Garrigues disposarà a partir d’aquest cap de setmana d’un nou servei turístic amb bicicletes elèctriques de lloguer. Equipades amb un GPS amb audiodescripció, es tracta d'una iniciativa de l'empresa borgenca Multiaventura, que ha comptat amb l’assessorament i el suport tècnic del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI) i el suport de l'Ajuntament en la difusió. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, “ajudarà a dinamitzar i potenciar el turisme local i comarcal a través de l’ús de les noves tecnologies, que permetran que els visitants coneguin el paisatge i el patrimoni de la zona sense la necessitat de guia turístic”.

Rutes locals i comarcals
La intenció de l'empresa és oferir rutes tant per la comarca com per l'interior del municipi. De moment, les que es proposen són cinc de les que hi ha publicades al web del Consell Comarcal, alguna de les quals falta per veure si és ciclable, com és el cas de la Transllena a la Pobla de Cérvoles.

Com que el punt de recollida i tornada de les bicicletes és a les Borges, concretament a l'Hostal Benet, falta per comprovar també si l'autonomia de la bateria, que és d'uns 60 km, serà suficient per poder anar i tornar entre la capital i la zona de la ruta, ja que segons explica Xavier Masses, responsable de Multiaventura, "la idea és poder sortir de les Borges ja amb bicicleta". A banda d'aquestes rutes existents, està previst que d'aquí una setmana n'hi hagi altres de disponibles per l’art rupestre de l’Albi, els Nous Salts de Juneda i entre la Floresta i els Vilars d’Arbeca. "Tenim els tracks fets, falta fer els mapes", diu Masses.

Pel que fa a les Borges, l'objectiu és crear itineraris pels punts més destacats del municipi, però des de l'empresa s'explica que aquests encara s'han de definir.

El servei de lloguer tindrà un cost de 10 euros per mig dia, 20 per dia sencer i en cas d’adquirir el GPS que ofereix una explicació del contingut cultural del lloc concret, el preu s’incrementa 5 euros. De moment hi ha quatre bicicletes -similars a una BTT- a disposició del públic. Aquest cap de setmana, el primer en funcionament, ja es troben ocupades.

Burricleta a la Granadella
La iniciativa borgenca recorda la que aquest estiu es va presentar a la Granadella en el marc del Festival de Música Tradicional: la Burricleta, un sistema també de lloguer de bicicletes elèctriques i amb dispositius de GPS interactiu que ja és present a vuit punts més de Catalunya. La intenció del consistori, impulsor de la iniciativa, és anar implantant rutes d’oliturisme pels voltants del municipi.