COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Descobrir les Garrigues mòbil en mà

La recol·lecció de l'oliva, una de les activitats programades.

"Instagramers" són els usuaris de l'aplicació fotogràfica "Instagram" per a telèfons mòbils, que permet afegir filtres i efectes varis a les imatges i compartir-les. Es tracta d'una de les aplicacions més esteses i ja són habituals les trobades d'"instagramers" -o Igers-, algunes de les quals serveixen per a promocionar un territori o esdeveniment.

Amb aquesta intenció, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha organitzat pel diumenge 1 de desembre una sortida per la comarca de les Garrigues. En col·laboració amb el Consell Regulador de la DOP Oli Les Garrigues, el Consell Comarcal, la Cooperativa Sant Isidre i Igers Lleida, la proposta consta d'un programa complet de cap de setmana per "conèixer un dels millors olis del món, que dóna sabor a la millor cuina de la dieta mediterrània".

El programa inclou activitats gastronòmiques i culturals, com l'Espai Macià de les Borges, àpat de la Mostra Gastronòmica, oferta d'allotjament, visita d'un camp d’oliveres per veure la recol·lecció d’olives, visita a les instal·lacions de la cooperativa Sant Isidre de les Borges, taller d’oli aromàtic, tast d’oli i visita Parc Temàtic de l’Oli.

Consulta les bases en aquest enllaç. Les millors imatges seran seleccionades per a diverses exposicions del territori.

Instawalks a l'Albagés i Arbeca
El celler Clos Pons, de l'Albagés, ja va dur a terme una iniciativa similar el passat 26 d'octubre. En aquella ocasió, es va dir "Instawalk" i consistia en una passejada per la ruta del celler, un aperitiu al mas i visita i tast de vins. Pocs dies abans, el 12 d'octubre, estava prevista una altra Instawalk a Arbeca, organitzada per l'Ajuntament i que incloïa visita als Vilars, al celler Vinya els Vilars, tast de vi, visita al castell i al nucli històric del poble i tast d'oli, però que finalment va ser suspesa.