COMARCA

El Govern català aprova els acords que fan possible la solució del cas Segarra-Garrigues

El canal avança pel turó dels Bessons al terme de les Borges Blanques

El Govern català va aprovar el passat dilluns, dia 11 d'octubre, el Pla de Gestió i Pla Especial dels Espais Naturals Protegits de la Plana de Lleida. Així mateix, va ser informat de la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte de regadiu del Segarra-Garrigues, aprovada en ponència ambiental el passat divendres. Com a conseqüència, l'Executiu va declarar el regadiu i la concentració parcel•laria d'interès públic de primer ordre, i va aprovar les mesures ambientals compensatòries, fet que permet continuar amb el projecte amb plenes garanties ambientals.

Amb aquests acords, el Govern safisfà definitivament les demandes obertes amb la Comissió Europea arran de les sentències comdemnatòries pel cas Segarra-Garrigues. Així mateix, el Govern evita la paralització de les obres i la possible retenció de fons europeus, tal com havia advertit reiteradament la Comissió Europea des de l'any 2000 i 2001. El Govern ha treballat intensament amb la Comissió Europea per aconseguir el tancament de les dues sentències.

Aquests acords del Govern català van ser presentats dilluns a la tarda a Lleida, a la delegació del Govern de la Generalitat, per part del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu.