COMARCA
- Alcanó , Els Torms , Sarroca de Lleida

Els Torms celebra la seua Festa de l'Oli i estrena façana de la cooperativa

La nova imatge de l'edifici cooperatiu.

Els Torms celebra aquest diumenge, 8 de desembre, la seua cinquena Fira de l’Oli, amb l'objectiu de promocionar i vendre l’oli d’oliva verge extra "L’Olier" de la cooperativa local, així com gaudir d'una diada festiva que faciliti el contacte entre productors i consumidors finals. La fira comptarà també amb una quinzena d’estands amb productes tradicionals de la comarca, que s’instal·laran als voltants de la cooperativa.

A partir de les 10h del matí, s’oferirà un esmorzar popular a la pista poliesportiva  que servirà per degustar l’oli nou. Aquest any també es faran rutes guiades pel municipi, que inclouran la visita a l'escola de la Mancomunitat de Catalunya, erigida el 1918 i tancadarecentment.

En aquest jornada s'inaugurarà la nova imatge de la façana del recinte cooperatiu. L'hora està pendent de concretar-se a l'espera de saber quan hi arribarà el conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí.

El certamen l'organitza la cooperativa i hi col·laboren l'Ajuntament i entitats i establiments del municipi. La marca "L’Olier" disposa del segell de producció integrada, i des d'enguany, també del de venda de proximitat.

Dos dies abans, el divendres 6 de desembre, es farà una presentació de l'oli nou al restaurant Malena, de Gimenelles, recent guanyador d’una estrella Michelin i establiment compromès amb els productes de proximitat. L'acte serà a les vuit del vespre.

Continuen els Camins d'Or Líquid a les Històriques
Sarroca i Alcanó són els municipis on aquest cap de setmana fa parada la cinquena edició dels Camins d'Or Líquid, organitzats pel Consell Comarcal del Segrià en col·laboració amb les cooperatives i ajuntaments dels pobles de les Garrigues històriques. Després d'haver-se celebrat ja a Aspa, Maials, Llardecans, Almatret i Sunyer, el dissabte 7 de desembre es fan a Sarroca i el diumenge dia 8 a Alcanó. Els actes programats són:

Dissabte 7 de desembre, Sarroca: esmorzar popular i visita al Molí Simbionatur (9:30h), taller de tractaments cosmètics amb oli i els seus derivats (11h) i visita guiada a les restes del castell (12:30h).

Diumenge 8 de desembre, Alcanó: esmorzar a la cooperativa i activitat "Fem de pagès per un dia", amb passejada guiada a un camp d'oliveres, rcollida mecànica i tradicional, visita a construccions de pedra seca. Hi haurà intèrpret en llengua de signes.